Περιστατικό νεαρού με ειδικές ανάγκεςΕιδικές ανάγκες

Θα έλεγα ότι αποτελεί ντροπή, πραγματικά ντροπή, για το κράτος μας τον 21ο αιώνα, ένα παιδί που αντιμετωπίζει ειδικά προβλήματα ηλικίας 18 χρόνων την στιγμή που μιλάμε στα μέσα Οκτωβρίου να είναι εκτός σχολείου.

Να είναι με την οικογένεια του η οποία αδυνατεί να βοηθήσει το παιδί διότι οι γονείς είναι εργαζόμενοι και ο λόγος που βρίσκεται εκτός σχολείου είναι γιατί έφυγε από το ένα σχολείο οπού αντιμετώπιζε κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, με την συγκατάθεση και του σχολείου, μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο και ο διευθυντής του άλλου σχολείου αρνείται να το αποδεχτεί μέσα στο σχολείο.

Είναι αδιανόητο παιδία με ειδικές ανάγκες να γίνονται έρμαιο αποφάσεων του άλφα και του βήτα διευθυντή.

Μιλάμε για κανονικό σχολείο το οποίο όμως έχει μονάδα ειδικής αγωγής. Άρα είναι σχολείο το οποίο έχει την υποδομή για να δέχεται τέτοια παιδιά. Η αιτιολογία που δίνει ο διευθυντής στην οικογένεια είναι ότι δεν μπορεί να αποδέχεται παιδιά που έρχονται από το άλλο σχολείο.

Φαίνεται να υπάρχει μια αντιπαράθεση ή ένας ανταγωνισμός, δεν ξέρω πώς να το ονομάσω μεταξύ των διευθυντών των δύο αυτών σχολείων, το τίμημα όμως το πληρώνει το παιδί και η οικογένεια του.

Θα επικοινωνήσω με τον Υπουργό Παιδείας σήμερα γιατί πριν από λίγο ενημερώθηκα και όχι μόνο θα πρέπει να αποκατασταθεί το παιδί στο σχολείο αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και πειθαρχικές επιπτώσεις σε εκείνους που ευθύνονται και άφησαν το παιδί για ενάμιση μήνα εκτός σχολείου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ειδικέςανάγκες #Σχολείο

0 views0 comments