ΚυπριακόΚυπριακό

Η επωδός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη ότι "θα είναι παρούσα η Κυπριακή Δημοκρατία " ηχεί ωραία αλλά για να αποκτήσει νόημα θα πρέπει ο Πρόεδρος να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και όχι απλά δηλώσεις.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ Ακιντζί ότι «αυτός που θα υπογράψει για την νέα κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά η συσταθείσα ομόσπονδη Κύπρος, και ότι μόνο οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις θα βρίσκονται γύρω από το τραπέζι» καθίσταται ακόμη πιο σοβαρό και επείγον όπως διασφαλιστεί με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης. Αυτό βέβαια, εξαρτάται απόλυτα πλέον από τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος ελπίζουμε ότι συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα του θέματος και δεν θα διστάσει να πράξει αυτό που οφείλει προκειμένου να αποφύγει τις τουρκικές αντιδράσεις.

Η επωδός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη ότι "θα είναι παρούσα η Κυπριακή Δημοκρατία " ηχεί ωραία αλλά για να αποκτήσει νόημα θα πρέπει ο Πρόεδρος να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και όχι απλά δηλώσεις.

Ω Συμμαχία Πολιτών είχαμε προειδοποιήσει ότι μετά την ανακοίνωση του περιβόητου δείπνου η τουρκική πλευρά θα αρνείτο να αποδεχτεί τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι κάποιες ξένες πρωτεύουσες με τη συνδρομή του κ Άιντα προωθούν την ιδέα όπως η όποια συμφωνία να υπογραφεί όχι από την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά την νέα κατάσταση πραγμάτων. Αυτή η φόρμουλα οδηγεί στην κατάλυση του κράτους μας και στη δημιουργία δια της θεωρίας της παρθενογένεσης νέου Κράτους με διαδικασίες που παραπέμπουν σε συνομοσπονδία και όχι σε μετεξέλιξη τoυ Κράτους σε ομοσπονδιακό σύστημα.

Αναμέναμε από τον κ. Αναστασιάδη να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο ενός των εορτών για την καλύτερη προετοιμασία για τις θέσεις που θα κατατεθούν αλλά και την τακτική που θα ακολουθηθεί στη Γενεύη Δυστυχώς όπως φαίνεται ο Πρόεδρος αποφάσισε να συγκαλέσει μόνο μια συνεδρία και αυτή λίγο πριν την αναχώρηση για τη Γενεύη.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

4 views0 comments