16 χρόνια από το βροντερό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν

Συμπληρώνονται 16 χρόνια από τη μέρα που ο Κυπριακός λαός απάντησε με βροντερό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.

Την 24η Απριλίου 2004, το 76% των Ελληνοκυπρίων απέρριψε το σχέδιο του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι  η Κύπρος δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν συμβιβασμό που θα θίγει τα συμφέροντά της.


Παρά τις αφόρητες πιέσεις τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, οι Ε/κ αρνήθηκαν να συνθηκολογήσουν με τους όρους του κατακτητή, μ’ ένα περήφανο ΟΧΙ που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία και αποκατάστησε την αξιοπρέπεια ολόκληρου του Ελληνισμού.


16 χρόνια μετά η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη κορυφώνοντας τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά τις διαχρονικές επεκτατικές της διαθέσεις.  

Η Άγκυρα επίσης οδήγησε το Κυπριακό σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνει την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να τοποθετηθεί ο κυρίαρχος λαός για τη μορφή λύσης που επιθυμεί, εάν αποδέχεται δηλαδή τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως βάση λύσης.


Ως Συμμαχία Πολιτών δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο στόχος παραμένει σταθερός και αμετάκλητος.Δεν θα συναινέσουμε ποτέ με τη δική μας υπογραφή στην κατάλυση του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν θα δεχθούμε αυτοπεριορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών μας.


46 views0 comments