Φοιτητές διαμένουν στα κατεχόμενα

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι φοιτητές τόσο Ελληνοκύπριοι όσο και από τρίτες χώρες, επιλέγουν να ενοικιάσουν διαμερίσματα στην κατεχόμενη Λευκωσία λόγω των πολύ ψηλών ενοικίων στις περιοχές που γειτνιάζουν με τα Πανεπιστήμια της ελεύθερης Λευκωσίας. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα με το ψηλά ενοίκια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχουν μάλιστα και φοιτητές που λόγω  των ψηλών ενοικίων των φοιτητικών εστιών ή διαμερισμάτων  αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους.


Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι τα πολύ ψηλά ενοίκια στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από εκμετάλλευση της ανάγκης που έχουν οι φοιτητές μας να στεγαστούν, δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν κρατικές φοιτητικές εστίες, όπως υπάρχουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.


Για αυτό και στην ολοκληρωμένη πρόταση για εθνική στεγαστική της Συμμαχίας Πολιτών προτείνουμε όπως ο ΚΟΑΓ παρέμβει θετικά ώστε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια στρατηγική που να στοχεύει στην ανέγερση και διάθεση φοιτητικών εστιών στις περιοχές που υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές. Οι εστίες αυτές θα πρέπει να διατίθενται με χαμηλά ενοίκια βάση κοινωνικό-οικονομικών κριτηρίων.


Ρένα Γιαβάση - Αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου

3 views0 comments