Τιμές αεροπορικών εισιτηρίων

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων Κύπρου-Ελλάδας έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και πλέον οι πολίτες βρίσκονται μπροστά από τιμές που σε ορισμένες περιπτώσεις απλησίαστες.

Οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου, είναι ότι αποθαρρύνεται η μετακίνηση επιβατών μεταξύ των δυο  χωρών ενώ επηρεάζεται η ανάπτυξη στενότερων επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ενώ μειώνεται και η τουριστική κίνηση.


Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όταν πριν από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών τονίζαμε στην Κυβέρνηση ότι οι μόνοι που θα επωφελούνταν από το κλείσιμο τους θα ήταν οι ιδιωτικές αερογραμμές τις οποίες μάλιστα η Κυβέρνηση επιχορηγεί.


Ως Συμμαχία Πολιτών συμφωνούμε με τις εισηγήσεις του Επιχειρηματικού Σύνδεσμου Κύπρου – Ελλάδας, ο οποίος προτείνει αύξηση των πτήσεων από Κύπρο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις αεροπορικές εταιρείες, να δοθούν κίνητρα σε ξένες αξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες για να εντάξουν στο πτητικό πρόγραμμα τους τα δρομολόγια Κύπρος, Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  αλλά και  να μειωθούν οι φόροι στα αεροδρόμια για τα δρομολόγια Κύπρου – Ελλάδας.


Ταυτόχρονα η Επιτροπή Ανταγωνισμού οφείλει να ερευνήσει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και να παρέμβει εκεί που υπάρχει στρέβλωση σε βάρος του καταναλωτή.


Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα και να επανέλθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα.


Ρένα Γιαβάση - Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

17 views0 comments