Συνάντηση με Υφυπουργό Ναυτιλίας

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της είχε σήμερα συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας. Ακολουθούν δηλώσεις:


Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την εξαιρετική και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Ο Ναυτιλιακός τομέας προωθεί κάποιες αλλαγές τις οποίες θεωρούμε σημαντικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και είναι σημαντικό για εμάς να είναι ενήμερα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και να στηρίζουν τη δράση μας ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι να προσελκύσουμε περισσότερες εταιρείες στο ναυτιλιακό μας κόμβο και να συνεχίσουμε με την ανάπτυξη η οποία έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.Ερώτηση δημοσιογράφου: Έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας;

Απάντηση κα. Πηλείδου: Στο θέμα της  σύνδεσης έχει αποταθεί ήδη ο έφορος κρατικών ενισχύσεων με το αρχικό μας ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση , όμως ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε κάποια απάντηση σύντομα έτσι ώστε να προχωρήσουμε και με το δεύτερο σκέλος της επίσημης υποβολής.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Άρα από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας είμαστε έτοιμοι δηλαδή;

Απάντηση κα. Πηλείδου: Θα εξαρτηθεί σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο θα αποταθούμε στην Ε.Ε από την αρχική απάντηση επομένως θα πρέπει να γίνει και αρκετή προεργασία όταν θα λάβουμε την απάντηση γιατί ανάλογα με αυτό που θα μας πουν θα πρέπει να διαμορφώσουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε το αίτημα μας. Έχει γίνει αρκετή προετοιμασία μέσω της μελέτης, σίγουρα όμως έχουμε αρκετή δουλειά για να συντάξουμε τους όρους των προσφορών οι οποίες θα ακολουθήσουν εάν και εφόσον η απάντηση της Ε.Ε θα είναι θετική.


Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Θεμιστοκλέους


Να ευχαριστήσουμε και εμείς με τη σειρά μας την κ. Υφυπουργό αλλά και τους συνεργάτες της για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, την ενημέρωση της οποίας τύχαμε και την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα του πως θα μπορούσαμε ως Κυπριακή Δημοκρατία να ενισχύσουμε την ναυτιλία αλλά και την οικονομία της χώρας. Να δηλώσω ότι στηρίζουμε οποιαδήποτε μέτρα τα οποία είναι προς το δημόσιο συμφέρον και με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε να αναπτύξουμε την ναυτιλία όπως φυσικά και άλλους τομείς οι οποίοι αναδεικνύουν και στο εξωτερικό το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ενισχύουν την οικονομία μας.Ερώτηση δημοσιογράφου: Έχουν σταλεί οι τοποθετήσεις της Συμμαχίας Πολιτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιστολή Ακιντζί;

Απάντηση κ. Θεμιστοκλέους: Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος στη σύσκεψη αρχηγών όπως καλά γνωρίζεται. Υπάρχει τώρα μια εσωτερική συζήτηση. Θεωρώ ότι το συντομότερο και σίγουρά μέσα στα πλαίσια που είχαν συζητηθεί στη σύσκεψη, η Συμμαχία Πολιτών θα στείλει τις δικές  της εισηγήσεις και σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε στην Πρόταση του κ. Ακιντζί.

11 views0 comments