Συνάντηση κ.Λιλλήκα με Δήμαρχο Στροβόλου κ. Παπαχαραλάμπους για μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου με θέμα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ελπίζω σύντομα να έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για να παρθούν οριστικές και τελικές αποφάσεις.


Είχαμε τη χαρά σήμερα να συναντήσουμε τον φίλο Δήμαρχο Στροβόλου όπου συζητήσαμε κατά κύριο λόγο την ανάγκη της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια συζήτηση η οποία διαρκεί πολλά χρόνια και ελπίζουμε ότι σύντομα θα τροχοδρομηθεί η όλη διαδικασία για νομοθετική ρύθμιση γιατί οι δημότες απαιτούν και αναμένουν μια ουσιαστική και ριζοσπαστική μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Για εμάς ως Συμμαχία Πολιτών το κριτήριο των αποφάσεων διέπεται από την αρχή ότι θα πρέπει η μεταρρύθμιση να εξυπηρετεί έναν στόχο: να προσφέρει μέσα από Δήμους την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών προς τους δημότες με το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος. Οποιαδήποτε ιδέα για μεταρρύθμιση εξυπηρετεί αυτή την αρχή θα μας βρει συμπαραστάτες.


Πρέπει να πω ότι ο φίλος Δήμαρχος είχε κάποιες θα έλεγα ριζοσπαστικές απόψεις, τις οποίες συζητήσαμε κατά τη συνάντηση.  Ο τόπος χρειάζεται ριζοσπαστικές θέσεις σήμερα προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές που θα βοηθήσουν να πάμε ένα βήμα μπροστά, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε αυτό το διάλογο και βεβαίως ελπίζω σύντομα να έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για να παρθούν οριστικές και τελικές αποφάσεις.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ


Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για αυτή τη συνάντηση. Η αλήθεια είναι ότι οι Δήμοι μας αυτή τη στιγμή  ασφυκτιούν, ενώ έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά προβλήματα και επιτέλους ήρθε η ώρα με μια νομοθετική ρύθμιση να προχωρήσουμε στη νέα εποχή. Έχουμε καταθέσει μια σειρά από Προτάσεις τις οποίες ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών τις έχει δει με θετικό μάτι. Είναι πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν για αυτό καλώ την Κυβέρνηση και τα κόμματα να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς για να μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες που θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες και οι δημότες δικαίως θέλουν από εμάς.


Ερώτηση δημοσιογράφου: Μπορείτε να μας πείτε κάτι από τις προτάσεις που καταθέσατε;


Απάντηση Δημάρχου: Είναι μια σειρά από προτάσεις που αφορούν την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων. Ετοιμάζουμε ένα έγγραφο το οποίο θα καταθέσουμε με τις δικές μας εισηγήσεις για το πως πρέπει να προχωρήσουν οι Δήμοι μας για να είναι πραγματικές τοπικές Κυβερνήσεις και όχι η ετεροδιοίκηση που έχουμε σήμερα.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

3 views0 comments