Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Θεωρούμε καταρχήν θετικό το γεγονός πως ο ΠτΔ διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψη πως η πρόταση του Τ/Κ ηγέτη για το φυσικό αέριο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός πως δεν έγινε αποδεκτή η όποια ιδέα για διεθνή πενταμερή διάσκεψη. Πάγια θέση μας είναι πως μια νέα διάσκεψη χωρίς καλή προετοιμασία και χωρίς ξεκάθαρη δέσμευση από την Τουρκία ότι είναι έτοιμη να υποχωρήσεις από τις πάγιες θέσεις της στις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού, θα οδηγήσει σε μια νέα αποτυχία με δυσμενή αποτελέσματα για την δική μας πλευρά. Το ίδιο στηρίζει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και το ξεκαθάρισε στην τελευταία του επίσκεψη στην Κύπρο.


Όσον αφορά στη συζήτηση για τα ΜΟΕ. Έχουμε καταθέσει την πρόταση μας στο τελευταίο Συμβούλιο Αρχηγών. Για εμάς το επόμενο πακέτο ΜΟΕ που θα συζητηθεί θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την Αμμόχωστο και όσα καταγράφονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας για την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Δεν μπορούμε πλέον να συζητούμε μόνο ΜΟΕ που ευνοούν την άλλη πλευρά.


Τέλος, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως συνολική άποψη και εικόνα θα έχουμε μετά την ενημέρωση που θα έχουμε από τον ΠτΔ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πάγια θέση μας πως σε τέτοιες στιγμές οφείλουμε να παραμείνουμε σοβαροί και ενωμένοι. Ο εχθρός μας είναι η κατοχή και τα τετελεσμένα που δημιούργησε.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

0 views0 comments