Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες Παγκυπρίων εξετάσεων- Πρόταση για Ολοήμερο σχολείο

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΑΕΙ Κύπρου και στις στρατιωτικές σχολές. Η επιτυχία αυτή αποτελεί τη δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλλαν  στη μαθητική τους πορεία. Όσοι δεν τα κατάφεραν να ξέρουν ότι ο δρόμος για την επιτυχία και την ευτυχία, είναι ορθάνοιχτος, φτάνει να τον βαδίσουν αποφασιστικά.


Η Συμμαχία Πολιτών θεωρώντας ότι πλέον ήρθε η στιγμή να εγκύψουμε στη νέα γενιά της Κύπρου, ετοιμάζει ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση με βασικό άξονα : «Ολοήμερο σχολείο για όλους». Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να γίνει ενιαίο ολοήμερο σχολείο, με την συμμετοχή όλων των παιδιών μέχρι και τις 5:00μμ, με την παροχή γεύματος σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε σχολείο, την  δυνατότητα παραμονής στο σχολείο μετά τις 5:00μμ και την παροχή δωρεάν μεταφορικού μέσου για όλα τα παιδιά.


Αρχές της εκπαιδευτικής μας πρότασης είναι η δίκαιη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση ανεξάρτητα της καταγωγής του ή της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του.


Η δημόσια εκπαίδευση θα πρέπει να παραμείνει δωρεάν σε όλα τα επίπεδα και να συμπεριλαμβάνει βιβλία, γραφική ύλη, γεύματα, μεταφορά από και προς το σπίτι, απογευματινή απασχόληση και  εκπαιδευτική στήριξη.


Στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί το δυναμικό του κάθε μαθητή. Αυτό θα γίνει με την δημιουργία του θεσμού του Ατομικού Προγράμματος Εκπαίδευσης για κάθε μαθητή, που σκοπό θα έχει την βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων του κάθε μαθητή ξεχωριστά.


Παναγιώτης Σαββίδης - Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

14 views0 comments