• Γραφείο Τύπου

Πρώτο κουδούνι για μαθητές, ηχηρή καμπάνα για την Παιδεία

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία αλλά οι ανησυχίες και τα ερωτήματα των γονέων και των κηδεμόνων παραμένουν αναπάντητα, καθώς η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης για την Παιδεία δεν συνοδεύτηκε και με ανάλογες πολιτικές που θα διευκολύνουν τους γονείς.


Τι μέτρα έχει λάβει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους γονείς, των οποίων τα παιδιά τους θα πηγαίνουν εναλλάξ σχολείο;


Πού θα βρίσκονται τα παιδιά μετά τη 1:00 μ.μ., δεδομένου ότι οι παππούδες δεν μπορούν να τα προσέχουν; Τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών είναι αφενός μια επιλογή, αλλά για γονείς που έχουν την οικονομική ευχέρεια. Διερωτόμαστε τι έχει προνοήσει το Υπουργείο Εργασίας για αυτούς τους εργαζόμενους γονείς που αδυνατούν οικονομικά.


Ποια απόφαση λήφθηκε για τις οικογένειες όπου υπάρχει μέλος ευάλωτης ομάδας; Οι μαθητές αυτής της οικογένειας είναι υποχρεωμένοι να φοιτήσουν για 15 ημέρες; Ποιες είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν όσοι επιλέξουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο;


Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό μέχρι και τη 12η Ιουνίου οι δικαιούχοι για το ειδικό επίδομα μπορούν να λαμβάνουν την στήριξη του κράτους, ωστόσο πολλοί είναι οι εργοδότες που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Παρατηρούμε ότι αντί να δοθούν λύσεις από την Κυβέρνηση, οι οποίες να εξυπηρετούν στο σύνολο μαθητές και γονείς, φαίνεται να γίνονται βεβιασμένες, σπασμωδικές κινήσεις μπαλώματος της κατάστασης, αφήνοντας παιδιά και γονείς στο έλεός τους!

11 views0 comments