Πρόταση Ακιντζι για άτυπη διάσκεψη

Οι επιστολές και οι  προτάσεις του κ. Ακιντζί  δείχνουν κακοπιστία. Πρώτα στείλει επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ  για άτυπη διάσκεψη και τρεις μέρες μετά στείλει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μια απαράδεκτη πρόταση για τους υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Πως συνάδουν αυτά τα δυο;


Είναι προφανές ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας που αποσκοπεί στην επίρριψη ευθυνών και στη νομιμοποίηση παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας.

Η όποια διάσκεψη μπορεί  να γίνει μόνο και όταν σταματήσουν οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Και να είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα  των υδρογονανθράκων δεν θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Ταυτόχρονα χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε  να μην οδηγηθούμε βεβιασμένα σε μια νέα (άτυπη) διάσκεψη, χωρίς κατάλληλη προετοιμασία με τον κίνδυνο να οδηγηθούμε και πάλι σε αδιέξοδο.


Το οποίο  νέο αδιέξοδο θα δικαιώσει και θα βοηθήσει εκείνους που υποστηρίζουν πως πρέπει να αναζητηθούν «νέες ιδέες» για το Κυπριακό καθώς κι εκείνους που θέλουν να το κατατάξουν στα μη επιλύσιμα προβλήματα.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

12 views0 comments