Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Εδώ και 47 χρόνια η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Περίπου μισός αιώνας έχει παρέλθει αλλά τα περιβαλλοντικά προβλήματα διογκώνονται και τα βιώνουμε στην καθημερινότητα μας με ραγδαιότητα. Δυστυχώς οι κεντρικές κυβερνήσεις των μεγαλύτερων χώρών του πλανήτη, σε οικονομικούς και πληθυσμιακούς όρους, δείχνουν μια εγκληματική αδιαφορία για την συστηματική εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων.


Ως Συμμαχία Πολιτών, πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον και χρέος μας, να αναδεικνύουμε περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών μας, όπως επίσης και προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε την οικολογική συνείδηση και δράση της κοινωνία μας, την πράσινη ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων προωθούμε μέτρα και καταθέτουμε προτάσεις νόμου στην Βουλή όπως:

  • Στρατηγικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ούτως ώστε να μην γειτνιάζουν οχληρές βιομηχανίες με οικιστικές ζώνες.

  • Επενδύσεις σε μια οικονομία της έρευνας και καινοτομίας, φιλική προς το περιβάλλον

  • Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

  • Επιδότηση για τη θερμομόνωση κατοικιών για κατοίκους ορεινών περιοχών.

  • Συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων με εισαγωγή του θεσμού των δημοψηφισμάτων με γνώμονα την βιώσιμη πράσινη ποιότητα ζωής κ.α

Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για μια Κύπρο που ο άνθρωπος, το περιβάλλον, η καθημερινότητα του πολίτη θα αποτελούν τον πυρήνα και την αφετηρία των αποφάσεων για οποιαδήποτε πολιτική δράση και απόφαση των εκάστοτε κυβερνώντων. Το χρωστάμε όχι μόνο στους εαυτούς μας και στην πατρίδα μας αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές, τα παιδία μας.

3 views0 comments