Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών η σημερινή και είναι πλέον παραδεχτό ότι τα ναρκωτικά αποτελούν στην Κύπρο μια  μεγάλη μάστιγα. Σκοτώνουν καθημερινά τα παιδιά μας και το μέλλον μας. Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους στο δρόμο. Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους. Διαλύουν οικογένειες. Και όλα αυτά σε ένα μικρό νησί όπου οι αρμόδιοι για την πάταξη τους, εύκολα μπορεί να γνωρίζουν και να εντοπίζουν  ποιοι είναι οι εγκληματίες, οι έμποροι ναρκωτικών.


Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση και η Αστυνομία να αναγνωρίσουν το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος,  να αναλάβουν ευθύνη και δράση.

Η πρόληψη αποτελεί ένα βασικό όπλο καταπολέμησης τους. Προς αυτή την κατεύθυνση η  Συμμαχία Πολιτών εισηγείται όπως:


Θέσπιση αναγκαστικών τελωνειακών ελέγχων, ειδικά προσαρμοσμένων σε εξαρτησιογόνες ουσίες, στα επίσημα σημεία ελέγχου στη χώρα, στα οδοφράγματα, όσο και στις ταχυδρομικές υπηρεσίες του κράτους. Να εξεταστεί η ενδεχόμενη απόσπαση προσωπικού της ΥΚΑΝ, σε αυτούς τους χώρους, σε μόνιμη βάση.  Δημιουργία εναλλακτικών χώρων διασκέδασης για νεαρά άτομα, απαλλαγμένα από τη διάθεση και χρήση εξαρτήσεων (κυρίως τσιγάρο και αλκοόλ).Να καταστεί υποχρεωτική η επίδειξη ταυτότητας για πρόσβαση στην αγορά ουσιών που  προκαλούν εξαρτήσεις όπως τσιγάρο και αλκοόλ.Συμπερίληψη, στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα, προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης κατά των εξαρτήσεων.Ενίσχυση του επαγγελματικού ιστού των σχολικών μονάδων με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους για επέμβαση και πρόληψη.


Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους νέους μας.

Έχουμε υποχρέωση να εκσυγχρονίζουμε και να ενισχύουμε διαρκώς τις πολιτικές μας τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία με νέες μεθόδους. Η παιδεία, η οικογένεια, οι πολίτες αποτελούν παράγοντες που πρέπει να αξιοποιηθούν δημιουργικά και παραγωγικά για να έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα.

9 views0 comments