Νέες αυξήσεις στους οικιακούς λογαριασμούς της ΑΗΚ

Νέες αυξήσεις, τουλάχιστον 5%, στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος προανήγγειλε η ΑΗΚ. Δυστυχώς οι λογαριασμοί της ΑΗΚ έχουν καταστεί εφιάλτης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει βάλει αυστηρούς στόχους για αύξηση της παραγωγής ρεύματος από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2020, 2030 και έχον προγραμματιστεί ήδη έργα 300 εκατομμυρίων ευρώ. Οι καταναλωτές δεν έχουν ακόμη δει την παραμικρή μείωση στους λογαριασμούς τους. Αντίθετα. Οι λογαριασμοί κάθε φορά φτάνουν και πιο φουσκωμένοι.


Επιβάλλεται να βρεθούν τρόποι έτσι ώστε οι καταναλωτές να πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα.

Τώρα που η αγορά του πετρελαίου έχει καταστεί ασύμφορή, πρέπει άμεσα ΑΗΚ, ΡΑΕΚ και ΥΠ. Εμπορίου να εξεύρουν τρόπους και να κάνουν τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε είτε με αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον χαμηλότερο προσφοριοδότη ή και  με αγορά φυσικού αερίου να μειώσουν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και αυτόματα η εξοικονόμηση να μετακυληστεί στους καταναλωτές. 


Η Συμμαχία Πολιτών πιστή στην Κοινωνική Δημοκρατία δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη.Στόχος μας είναι το Κράτος μέσα από τις υπηρεσίες του να στέκεται, αποτελεσματικά και με κοινωνική ευαισθησία, δίπλα από τους πολίτες.

2 views0 comments