Νέα σχολική χρονιά

Η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή και επικοδομητική νέα σχολική χρονιά. Για άλλη μια φορά όμως, τα σχολεία ανοίγουν εν μέσω διαχρονικών αλλά και νέων προβλημάτων, με αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις.


Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τα μπαλωματικά μετρά και να δούμε τη μεγάλη εικόνα της δημόσιας εκπαίδευσης. Ήρθε η ώρα από κοινού Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, εκπαιδευτικές οργανώσεις και μαθητές, συλλογικά και υπεύθυνα να καθορίσουμε ένα νέο κοινό όραμα για την παιδεία μας που θα εδράζεται στην αλλαγή φιλοσοφίας. Ένα όραμα που να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα και προκλήσεις.


Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών, ετοιμάζει ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση με βασικό άξονα : «Ολοήμερο σχολείο για όλους».


Μια πρόταση όπου το  δημόσιο σχολείο γίνεται ολοήμερο, με την συμμετοχή όλων των παιδιών μέχρι και τις 5:00μμ, με την παροχή γεύματος σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε σχολείο, την  δυνατότητα παραμονής στο σχολείο μετά τις 5:00μμ και την παροχή δωρεάν μεταφορικού μέσου για όλα τα παιδιά.


Μια από τις βασικές αρχές του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος είναι η δίκαια πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση ανεξάρτητα που κατοικεί ο κάθε ένας μαθητής και ανεξάρτητα της καταγωγής του ή της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του.

Η κοινωνία σε αυτό προσβλέπει. Η Πολιτεία της το οφείλει.


Ρένα Γιαβάση

Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου

Συμμαχίας Πολιτών

12 views0 comments