Μαύρη επέτειος εισβολής

Για  άλλη μια χρονιά η πατρίδα μας βιώνει την κατοχή και τη διχοτόμηση με όλες τις πληγές που προκάλεσαν το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β´ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.


Σαρανταπέντε χρόνια μετά την εισβολή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Τουρκία εισέβαλε στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας, για πολλοστή φορά, το διεθνές δίκαιο με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας η οποία αρκείται σε φραστικές καταδίκες ή ανώδυνες κυρώσεις.


Εκείνο που τώρα επιβάλλεται είναι μια αντικειμενική αξιολόγηση της όλης πορείας του κυπριακού και των νέων δεδομένων που συνθέτουν την περιφερειακή και διεθνή πραγματικότητα και με συναίσθηση της ευθύνης μας.


Να αποφασίσουμε που θέλουμε να πάμε, ποιους στόχους θέλουμε να πετύχουμε και πως θα τους πετύχουμε. Πως θα θωρακίσουμε το κράτος μας και θα προσφέρουμε ασφάλεια στο λαό μας.


Ήρθε η ώρα, με ρεαλισμό και υπευθυνότητα,  να επαναξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα και την όλη πορεία του Κυπριακού στα πλαίσια μια νέας διεκδικητικής προσέγγισης, με νέα φιλοσοφία και νέους στόχους. Μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από τα σημερινά αδιέξοδα και θα ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση.


Έτσι θα τιμήσουμε, με έργα κι όχι με λόγια τους ήρωες μας που θυσίασαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

9 views0 comments