Μαύρη επέτειος δεύτερης τουρκικής εισβολής

Άλλη μια μαύρη επέτειος ξημέρωσε για το νησί μας. Σαν σήμερα, η Τουρκία εισέβαλε για δεύτερη φορά στην Κύπρο, σκορπώντας θάνατο, πόνο, προσφυγιά.


Σαρανταπέντε χρόνια μετά την εισβολή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Τουρκία εισέβαλε στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας, για πολλοστή φορά, το διεθνές δίκαιο με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας η οποία αρκείται σε φραστικές καταδίκες ή ανώδυνες κυρώσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλεί με εποικισμό της Αμμοχώστου.


Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό είναι ραγδαίες και πρωτόγνωρες.


Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια ούτε της ολιγωρίας ούτε του αυτοσχεδιασμού. Ούτε και καμία δικαιολογία για την υποτίμηση των κινδύνων. Οι εξελίξεις αυτή τη φορά μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες.


Εκείνο που τώρα επιβάλλεται είναι μια ειλικρινής κι αντικειμενική αξιολόγηση της όλης πορείας του κυπριακού και των νέων δεδομένων που συνθέτουν την περιφερειακή και διεθνή πραγματικότητα και με συναίσθηση της ευθύνης μας, να σχεδιάσουμε μια νέα πορεία.


Να αναλογιστούμε συλλογικά και με πνεύμα ενότητας, από που ξεκινήσαμε και που βρισκόμαστε. Να αποφασίσουμε που θέλουμε να πάμε, ποιους στόχους θέλουμε να πετύχουμε και πως θα τους πετύχουμε. Πως θα θωρακίσουμε το κράτος μας και θα προσφέρουμε ασφάλεια στο λαό μας.


Έτσι θα τιμήσουμε, με έργα κι όχι με λόγους τους ήρωες μας που θυσίασαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι την Κύπρο μας.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

0 views0 comments