Κυπριακό - Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου

Την στιγμή που δυο τουρκικά πλοία παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο και προβαίνουν σε έρευνες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία ανακοινώνει τις προθέσεις της για τα Βαρώσια, την ώρα που ο Ερντογάν αγνοεί τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί σύγκλησης Εθνικού Συμβουλίου θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς ήταν το κώλυμα για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου. Όμως άπαντες μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών. Και είναι αδιανόητο μπροστά στα μεγάλα και εντεινόμενα εθνικά προβλήματα να μην μπορεί να βρεθεί κοινή ημέρα για συλλογική διαβούλευση.


Η άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη.


Ως Συμμαχία Πολιτών απευθύνουμε έκκληση  για σύγκληση ειδικής πολύωρης  συνεδρίας του Εθνικού για εις βάθος μελέτης των σεναρίων και των ενδεχόμενων κινήσεων της Τουρκίας έτσι ώστε να διαμορφωθούν προληπτικά μέτρα αποτροπής της δημιουργίας νέων τετελεσμένων.


Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο ακόμη και για το χειρότερο.Το οφείλουμε στο λαό και στην πατρίδα μας.


Ρένα Γιαβάση - Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

5 views0 comments