Κυπριακό – Επιβολή δασμών από ψευδοκράτοςΨευδοκράτος

Είναι λάθος να δούμε τη συγκεκριμένη απόφαση του ψευδοκράτους για επιβολή δασμών ως μια μεμονωμένη ενέργεια.

Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που στοχεύει σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Το πολιτικό μήνυμα που κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση για επιβολή δασμών είναι ότι υπάρχουν στην Κύπρο δύο κράτη και ότι για όποια διακίνηση εμπορευμάτων θα πρέπει να επιβάλλονται δασμοί.

Αυτή είναι λογική που παραπέμπει σε αναβάθμιση, στην καθιέρωση του ψευδοκράτους ως μια «νόμιμη» κρατική οντότητα.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να παραμείνει στις διαμαρτυρίες, δεν θα πρέπει παθητικά να αποδέχεται και να αποφεύγει την κρίση, μη αποστέλλοντας τρόφιμα στους εγκλωβισμένους μας όπως έκαμε σήμερα για να την αποφύγει. Αυτός είναι στρουθοκαμηλισμός.

Το πρόβλημα είναι εκεί.

Οφείλει η Κυβέρνηση να ενημερώσει την Ε.Ε και να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες του ψευδοκράτους.

Οι τ/κ δεν μπορούν να έχουν μόνο οφέλη και δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις και εάν θέλουν να απολαμβάνουν κάποιων ωφελημάτων και δικαιωμάτων θα πρέπει να εκπληρώνουν και τις υποχρεώσεις τους.

Η Ε.Ε εφαρμόζει τον κανονισμό της πράσινης γραμμής. Θα πρέπει να μπει στο τραπέζι με την Ε.Ε συζήτηση για τον κανονισμό αυτό εξ ‘ αφορμής της συμπεριφοράς του ψευδοκράτους.

Οι τ/κ παίρνουν σημαντική οικονομική βοήθεια και χορηγία από την Ε.Ε.

Για αυτό πρέπει να το εγείρει η Κυπριακή Κυβέρνηση και θα πρέπει να διασυνδεθεί με την όλη συμπεριφορά του ψευδοκράτους αλλά και με τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην Ευρωπαϊκή κοινότητα και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Δασμοί #Ψευδοκράτος

1 view0 comments