Κυπριακό - Επιβάλλεται σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου

Η τουρκική προκλητικότητα εξαιτίας και της ήττας Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ολοένα και αυξάνεται, με τους τούρκους αξιωματούχους να ξεκαθαρίζουν ότι απαιτούν διαμερισμό των φυσικών πόρων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε.


Την ίδια στιγμή η Μ. Βρετανία δια της Βρετανίδας Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων, για άλλη μια φορά στηρίζει απροκάλυπτα την Τουρκία και καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία σε διάλογο με την Τουρκία για να επιλυθεί η διαφορά στην κυπριακή ΑΟΖ!


Ως Συμμαχία Πολιτών προειδοποιούμε ότι επανέναρξη των συνομιλιών υπό το καθεστώς εκβιασμού και παραβιάσεων είτε θα οδηγήσουν σε λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Αυτό θα οδηγήσει  τη διεθνή κοινότητα να θεωρήσει το Κυπριακό ως μη επιλύσιμο και να σταματήσει να ασχολείται με αυτό, είτε να κρίνει πως αφού οι δύο κοινότητες δεν τα βρίσκουν, θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη μορφή λύσης, όπως το παράδειγμα του Κοσόβου ή της Ταιβάν. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που φαίνεται πλέον να τροχοδρομεί η Τουρκία.


Αυτοί οι κίνδυνοι είναι προβλεπτοί και θα έπρεπε, ήδη να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού και μελέτης στο Εθνικό Συμβούλιο.


Για αυτό και καλούμε εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο με σκοπό να συζητηθούν όλα τα σενάρια και οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας.


Ανδρέας Θεμιστοκλεούς - Αντιπροέδρος Συμμαχίας Πολιτών

2 views0 comments