Κυπριακό - Δηλώσεις Τσαβούσογλου

Η πραγματική πολιτική και οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας αναφορικά με το κυπριακό αποδεικνύονται στην πράξη και επιβεβαιώνονται από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Στην πράξη η Τουρκία εισέβαλε και παράνομα διεξάγει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Στην πράξη η Τουρκία προχωρά σε νέα τετελεσμένα με το άνοιγμα παράνομου τουρκικού προξενείου στην Αμμόχωστο ξεδιπλώνοντας το πλάνο της για εποικισμό της κατεχόμενης πόλης.


Οι στόχοι της, όπως επίσημα τους προβάλλει ο τούρκος ΥΠΕΞ είναι ξεκάθαροι:

Ως προς την επανάληψη των συνομιλιών ζητά να εξασφαλίσει νέα κεκτημένα, όπως εκ περιτροπής προεδρία, βέτο και εγγυήσεις, πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων.


Χωρίς ουσιαστικό κόστος για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου η Τουρκία παίζει με τον χρόνο για να δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία στη συνέχεια θα προβάλει ως συνιστώσες της οποίας λύσης.


Το ερώτημα είναι τι κάνει η δική μας πλευρά; Πότε επιτέλους θα ξεφύγουμε από τις αυταπάτες ότι η Τουρκία θέλει λύση και είναι έτοιμη για ένα έντιμο συμβιβασμό; Πότε επιτέλους θα γίνει μια συγκριτική μελέτη των επιλογών που έχουμε; Πότε το Εθνικό Συμβούλιο θα συζητήσει στα σοβαρά και υπεύθυνα για εναλλακτικές πολιτικές με στόχο την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών;


Πολύ φοβούμαστε για μια ακόμα φορά, με αυτοσχεδιασμούς και εγκλωβισμένοι σε αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, θα παραμείνουμε παθητικοί θεατές στην υλοποίηση του πλάνου β´ της Τουρκίας.


Γεωργία Αντωνίου

Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου

Συμμαχίας Πολιτών

15 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης