Κυπριακό - Δηλώσεις Τσαβούσογλου

Η πραγματική πολιτική και οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας αναφορικά με το κυπριακό αποδεικνύονται στην πράξη και επιβεβαιώνονται από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Στην πράξη η Τουρκία εισέβαλε και παράνομα διεξάγει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Στην πράξη η Τουρκία προχωρά σε νέα τετελεσμένα με το άνοιγμα παράνομου τουρκικού προξενείου στην Αμμόχωστο ξεδιπλώνοντας το πλάνο της για εποικισμό της κατεχόμενης πόλης.


Οι στόχοι της, όπως επίσημα τους προβάλλει ο τούρκος ΥΠΕΞ είναι ξεκάθαροι:

Ως προς την επανάληψη των συνομιλιών ζητά να εξασφαλίσει νέα κεκτημένα, όπως εκ περιτροπής προεδρία, βέτο και εγγυήσεις, πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων.


Χωρίς ουσιαστικό κόστος για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου η Τουρκία παίζει με τον χρόνο για να δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία στη συνέχεια θα προβάλει ως συνιστώσες της οποίας λύσης.


Το ερώτημα είναι τι κάνει η δική μας πλευρά; Πότε επιτέλους θα ξεφύγουμε από τις αυταπάτες ότι η Τουρκία θέλει λύση και είναι έτοιμη για ένα έντιμο συμβιβασμό; Πότε επιτέλους θα γίνει μια συγκριτική μελέτη των επιλογών που έχουμε; Πότε το Εθνικό Συμβούλιο θα συζητήσει στα σοβαρά και υπεύθυνα για εναλλακτικές πολιτικές με στόχο την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών;


Πολύ φοβούμαστε για μια ακόμα φορά, με αυτοσχεδιασμούς και εγκλωβισμένοι σε αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, θα παραμείνουμε παθητικοί θεατές στην υλοποίηση του πλάνου β´ της Τουρκίας.


Γεωργία Αντωνίου

Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου

Συμμαχίας Πολιτών

15 views0 comments