Κυπριακό - Άμεσα σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό είναι ραγδαίες και πρωτόγνωρες. Η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα των Βαρωσίων μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει ότι ο Πρόεδρος της Κ.Δ στηρίζει τα δυο κράτη, η Ε.Ε παίρνει μέτρα κατώτερα των συνθηκών εναντίον της Τουρκίας και την ίδια στιγμή μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση 9 Αυγούστου με τον κ. Ακιντζί και ακολούθως τον Σεπτέμβριο θα παρακαθήσουν σε τριμερή συνάντηση.


Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, οι πολιτικές ηγεσίες (εξαιρουμένου της σύσκεψης αρχηγών για την πρόταση Ακιντζί) βρίσκονται στο σκοτάδι, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς συνδιαβούλευση.


Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την εξασφάλιση της εθνικής ενότητας και συναίνεσης. Έχει την ευθύνη για διαβούλευση με όλους ώστε να σχεδιαστεί έστω και τώρα η βέλτιστη στρατηγική που θα μας βγάλει από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.


Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αναμένουμε άμεσα σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου. Αναμένουμε σύγκληση μιας ειδικής πολύωρης  συνεδρίας για εις βάθος μελέτης των σεναρίων και των ενδεχόμενων κινήσεων της Τουρκίας έτσι ώστε να διαμορφωθούν προληπτικά μέτρα αποτροπής της δημιουργίας νέων τετελεσμένων.


Γραφείο Τύπου

Συμμαχίας Πολιτών


10 views0 comments