Θάνατος 14χρονου

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και «Πολίτης» αναδεικνύουν αρκετές από τις τραγικές πτυχές της ζωής του 15χρόνου, τις οποίες γνώριζαν καλά οι αρμόδιες αρχές.

Αναδεικνύουν την αδιαφορία, την αναλγησία και την ανικανότητα των αρμόδιων αρχών να πράξουν αυτά που όφειλαν, αυτά για τα οποία πληρώνονται να κάνουν.


Αναδεικνύουν ότι στην Κύπρο του 21ου αιώνα, αν δεν έχεις την τύχη να γεννηθείς σε ένα καλό περιβάλλον, τότε βρίσκεσαι στο έλεος της μοίρας σου γιατί δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοια περιστατικά. Για αυτό και η Υπουργός Εργασίας αναγκάστηκε να ζητήσει ανεξάρτητη έρευνα για όλους. Και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, οι υπαίτιοι του εγκλήματος, γιατί περί εγκλήματος πρόκειται, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.


Πέραν τούτου, ως Συμμαχία Πολιτών ζητούμε άμεσα στελέχωση του Γραφείου των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας με μεγαλύτερο αριθμό, καταρτισμένων επαγγελματιών, ώστε ποτέ ξανά να μην γίνουμε κοινωνοί τέτοιων περιστατικών. Ζητούμε σχολεία και αστυνομία με εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανότητες και αντανακλαστικά για να δρουν αποτελεσματικά.


Όλοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα παιδιά. Μόνο τότε, θα υπάρχει ελπίδα.


Ρένα Γιαβάση

Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου

Συμμαχίας Πολιτών

3 views0 comments