Επιστολή ΠτΔ προς τον Γ.Γ ΟΗΕ

Από τα ΜΜΕ έχουμε ενημερωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε επιστολή  προς τον Γ.Γ ΟΗΕ με την οποία παραθέτει τρεις τρόπους με τους οποίους μπορεί να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία του Κυπριακού. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι είναι σωστό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δείχνει  την ετοιμότητα του για επανέναρξη των συνομιλιών και για επίλυση του Κυπριακού.


Όμως, στις  παρούσες συνθήκες με μια Τουρκία με προκλητικές αξιώσεις που δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να μετακινηθεί από τις πάγιες θέσεις της κι από αυτά που θεωρεί κεκτημένα της στο Κυπριακό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε  να μην οδηγηθούμε βεβιασμένα σε μια νέα διάσκεψη, η οποία κατά την εκτίμηση μας θα έχει χρονοδιάγραμμα και που, το πιθανότερο,  θα οδηγήσει σε ένα τρίτο διαδοχικό αδιέξοδο.


Το οποίο  νέο αδιέξοδο θα δικαιώσει και θα βοηθήσει εκείνους που υποστηρίζουν πως πρέπει να αναζητηθούν «νέες ιδέες» για το Κυπριακό καθώς κι εκείνους που θέλουν να το κατατάξουν στα μη επιλύσιμα προβλήματα.


Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για ενημέρωση αλλά και για συλλογικό προβληματισμό αναφορικά με τα επόμενα βήματα. Οι προκλήσεις στην περιοχή και η επιθετικότητα της Τουρκίας το καθιστούν απαραίτητο.


Γεωργία Αντωνίου - Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

8 views0 comments