Επίσκεψη Γ. Λιλλήκα στο Νοσοκομείο ΛεμεσούΝοσοκομείο Λεμεσού

Πέραν από την παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει και η λύση των απογευματινών ωραρίων που θα μπορούσε η Κυβέρνηση να εξετάσει και να εφαρμόσει.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στην πίεση του μεγάλου αριθμού των ασθενών. Η κρίση έχει στρέψει τον μεγαλύτερο όγκο των ασθενών στα κρατικά νοσηλευτήρια και αυτό δημιουργεί τεράστιες ουρές και μεγάλη αναμονή. Όλα αυτά τα ζητήματα θα λυθούν με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Χαίρομαι γιατί από την προηγούμενη μου επίσκεψη μέχρι τώρα, φαίνεται ότι το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί σε ιατρικό προσωπικό και αυτό είναι θετικό. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στο διορισμό του διοικητικού συμβουλίου του Ημικρατικού Οργανισμού. Ταυτόχρονα να προχωρήσει στους διορισμούς των διευθυντών που θα διευθύνουν τα κρατικά νοσηλευτήρια μέσα από την αυτονόμηση τους έτσι ώστε ένα-ένα τα προβλήματα να επιλύονται. Υπάρχουν ακόμη κάποιες ειδικότητες που φαίνονται να παρουσιάζουν μεγάλη λίστα αναμονής. Πέραν από την παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, που βοήθησε κάποιες ειδικότητες, υπάρχει και η λύση των απογευματινών ωραρίων που θα μπορούσε η Κυβέρνηση να εξετάσει και να εφαρμόσει. Αντί να παραπέμπονται απλά στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να δοθούν υπερωρίες σε γιατρούς, έτσι ώστε τις απογευματινές ώρες να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΝοσοκομείοΛεμεσού #Υγεία

1 view0 comments