Επέτειος ίδρυσης Κυπριακής Δημοκρατίας

Updated: Oct 1, 2019


Η Κυπριακή Δημοκρατία, την ίδρυση της οποίας τιμούμε αύριο , αποτελεί την πιο μεγάλη μας κατάκτηση. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η προάσπιση και η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί ιστορική ευθύνη και χρέος.


Η 59η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, βρίσκει το Κυπριακό σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες και πρωτόγνωρες.


Η Τουρκία εισέβαλε και παράνομα διεξάγει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ προχωρά σε νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο ξεδιπλώνοντας το πλάνο της για εποικισμό της κατεχόμενης πόλης.


Χωρίς ουσιαστικό κόστος για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου η Τουρκία παίζει με τον χρόνο για να δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία στη συνέχεια θα προβάλει ως συνιστώσες της οποίας λύσης.


Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια ούτε της ολιγωρίας ούτε του αυτοσχεδιασμού. Ούτε και καμία δικαιολογία για την υποτίμηση των κινδύνων.


Εκείνο που τώρα επιβάλλεται είναι μια ειλικρινής κι αντικειμενική αξιολόγηση της όλης πορείας του κυπριακού και των νέων δεδομένων που συνθέτουν την περιφερειακή και διεθνή πραγματικότητα και με συναίσθηση της ευθύνης μας, να σχεδιάσουμε μια νέα πορεία.


Επιβάλλεται να γίνει μια συγκριτική μελέτη των επιλογών που έχουμε. Επιβάλλεται, επιτέλους, το Εθνικό Συμβούλιο θα συζητήσει στα σοβαρά και υπεύθυνα για εναλλακτικές πολιτικές με στόχο την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών.


Γραφείο Τύπου - Συμμαχίας Πολιτών

14 views0 comments