Εθνικός κατώτατος μισθός -Πρόθεση Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά εξέφρασε σήμερα την πρόθεση του για υιοθέτηση εθνικού κατώτατου μισθού. Η πρόθεση του αυτή επαναλαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα αλλά ακόμη δεν έχουμε δει ή ακούσει κάτι πέραν των προθέσεων.


Η Συμμαχία Πολιτών έχει καταθέσει εδώ και μήνες Πρόταση Νόμου για θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού στα 1125 ευρώ για όλα τα επαγγέλματα. Η συζήτηση της Πρότασης Νόμου μας έχει ξεκινήσει στην Επιτροπή Εργασίας. Σε ημερίδα που διοργάνωσε το κίνημά μας η Υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση μας κάτι που επανέλαβε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη στην Εφημερίδα Χαραυγή. Η Κύπρος είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ε.Ε. που δεν έχει θεσπίσει ακόμη Εθνικό Κατώτατο Μισθό.


Η διασφάλιση του Κατώτατου Μισθού και στον ιδιωτικό τομέα για εμάς είναι πολιτική προτεραιότητα. Η αύξηση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών είναι βασική αρχή της ιδεολογίας μας, της Κοινωνικής Δημοκρατίας.


Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει από τις διακηρύξεις και τα λόγια στις πράξεις και να υιοθετήσει την Πρόταση μας.28 views0 comments