Δημόσια εκπαίδευση - Προβλήματα και λύσεις: Ενιαίο και Ολοήμερο σχολείο

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκίνησε για άλλη μια φορά με σωρεία προβλημάτων, με αντιπαραθέσεις και κυρίως με στάσεις εργασίας και αποχή από τα μαθήματα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται περήφανος για τις εξελίξεις στη δημόσια μας Παιδεία.


Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρήζει ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης και όχι σπασμωδικών και βεβιασμένων κινήσεων. Οι νέοι μας αξίζουν σύγχρονη, ποιοτική και δωρεάν δημόσια παιδεία.


Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών προτείνει την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση με βασικό άξονα : «Ολοήμερο σχολείο για όλους». Στην Πρόταση μας το δημόσιο σχολείο γίνεται ενιαίο και ολοήμερο, με την συμμετοχή όλων των παιδιών μέχρι και τις 5:00μμ, με την παροχή γεύματος σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε σχολείο, την δυνατότητα παραμονής στο σχολείο μετά τις 5:00μμ και την παροχή δωρεάν μεταφορικού μέσου για όλα τα παιδιά.


Στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί το δυναμικό του κάθε μαθητή. Αυτό θα γίνει με την δημιουργία του θεσμού του Ατομικού Προγράμματος Εκπαίδευσης για κάθε μαθητή, που σκοπό έχει την βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιείται το δυναμικό του μαθητή ώστε να μπορέσει να πετύχει όσον το δυνατό καλύτερα στα μαθήματα του και να είναι σε θέση να πάρει τις σωστές αποφάσεις για επιπρόσθετες σπουδές και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.


Ρένα Γιαβάση

Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου

Συμμαχίας Πολιτών

12 views0 comments