Δηλώσεις Υπ.Εργασίας για κατώτατο μισθό

Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόθεση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση του Κινήματος μας για εφαρμογή Εθνικού Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα.


Είναι γνωστό πως ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου της οποίας η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής για εφαρμογή Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα.


Φυσικά η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό την πρόθεση της για υιοθέτηση της πρότασης μας αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη πρακτικά βήματα προς εφαρμογή της. Είναι καλές οι δηλώσεις και οι διακηρύξεις αλλά πρέπει να υλοποιούνται.


Όλοι γνωρίζουμε προς μερίδα εργοδοτών εκμεταλλεύεται την έλλειψη συγκεκριμένης νομοθεσίας με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι μισθοί που δίνονται στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στους νέους μας είναι εξευτελιστικοί.


Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες έτσι ώστε η πρόταση μας να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί το συντομότερο.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

0 views0 comments