Δηλώσεις Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών είναι πέρα για πέρα προκλητικές και καταδικαστέες. Η Τουρκία δια του στόματος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμπεριφέρεται ως πειρατής της περιοχής που απειλεί χωρίς να αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο.


Αυτό πρέπει να καταδείξει η Κυπριακή Κυβέρνηση στην Ε.Ε ότι δηλαδή η Τουρκία αποτελεί έναν αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή που πλήττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και να εντείνει τις πιέσεις για επιβολή οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων προς την Τουρκία.


Ταυτόχρονα, οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να αντιληφθούν ότι αν θέλουν να έχουν τα ίδια οφέλη που θα έχουν οι υπόλοιποι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας από το φυσικό αέριο, δεν έχουν παρά να απεγκλωβιστούν από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Άγκυρας και να εργαστούν μαζί μας για μια δίκαιη λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των νόμιμων πολιτών της και κανενός άλλου.


Και για να υπάρξει λύση θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις παράλογες και ακραίες απαιτήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο της Τουρκίας και όχι της Κύπρου.


Τέλος για άλλη μια φορά απευθύνουμε έκκληση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Είναι αδιανόητο μπροστά στα μεγάλα και εντεινόμενα εθνικά προβλήματα να μην μπορεί να βρεθεί κοινή ημέρα για Εθνικό Συμβούλιο.


Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Πολιτών

5 views0 comments