Βρετανική στάση για κυρώσεις κατά Τουρκίας

Η Βρετανική στάση η οποία θέτει εμπόδια στη λήψη στοχευμένων μέτρων από πλευράς της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας, δεν μας εκπλήττει. Η Βρετανία διαχρονικά ήταν στο πλευρό της Τουρκίας και ταυτόχρονα με πάρα πολλές ενέργειες της, υπέσκαπτε τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας .


Η Κυπριακή Κυβέρνηση φέρει ευθύνες γιατί με την ανοχή της επιτρέπει στην Αγγλία να υποσκάπτει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Φέρει ευθύνες γιατί δεν αξιοποιεί τους μοχλούς πίεσης και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει έναντι Αγγλίας.


Ήρθε η ώρα η Κυπριακή Κυβέρνηση να θέσει τις σχέσεις μας με τη Βρετανία στη βάση της αμοιβαιότητας. Είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους Βρετανούς να εκμεταλλεύονται παράνομα την Κυπριακή Δημοκρατία και τη γεωστρατηγική της θέση χρησιμοποιώντας τις παράνομες Βρετανικές Βάσεις για δικά τους συμφέροντα και από την άλλη η Βρετανία να μας το ανταποδίδει με εχθρικές κινήσεις και εχθρικές τοποθετήσεις.

Έχουν δημιουργηθεί πλέον τα δεδομένα για να ανοίξει το κεφάλαιο των Βάσεων.


Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο, να κλείσουν οι Βάσεις οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα κυπριακά συμφέροντα αλλά τα Βρετανικά και εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ξεκινήσαμε να το κάνουμε με τη Γαλλία, να αξιοποιήσουμε με πραγματικούς συμμάχους τη γεωστρατική μας θέση για να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και τα συμφέροντα της αλλά και τον αγώνα μας για ανατροπή της κατοχής και της διχοτόμησης.


Πάγια θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι οι Βρετανικές Βάσεις αποτελούν αποικιοκρατικό κατάλοιπο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον 21ο αιώνα σε μια ανεξάρτητη χώρα μέλος της Ε.Ε. και του ΟΗΕ να συνεχίζεται αυτό το καθεστώς.

36 views0 comments