Αναστολή κέντρου απασχόλησης παιδιών με αυτισμό

Η είδηση ότι ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό έχει αναστείλει τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Απασχόλησης Παιδιών με Αυτισμό στη Λεμεσό για τα 17 παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί, δείχνει ξεκάθαρα την αποτυχία του Υπουργείου Εργασίας να λύσει τα προβλήματα χρηματοδότησης αυτών των δράσεων. 


Για δεκαετίες τώρα το Υπουργείο Εργασίας χρηματοδοτεί μερικώς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (MKO) όπως τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό που βασίζονται στον εθελοντισμό για να κάνουν την δουλειά που έχει ευθύνη να κάνει το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τις νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Κύπρος.

Ακόμη και μετά από ταξίδια στο Ισραήλ υπουργών και λειτουργών όπου είδαν πως λειτουργούν 100% δημόσια χρηματοδοτούμενα έργα από ΜΚΟ, εξακολουθούν στο Υπουργείο Εργασίας να μην αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους έναντι των ατόμων με Αναπηρίες και εξακολουθούν να βασίζονται στον εθελοντισμό, κυρίως των γονιών και των οικογενειών τους. 

 

Η αξιοπρεπής διαβίωση ατόμων με αναπηρίες είναι ευθύνη του κράτους και αυτό σημαίνει το δημόσιο να χρηματοδοτεί το 100% των αξιολογημένων αναγκών του κάθε ατόμου με αναπηρία. Τίποτα δεν πρέπει να είναι πιο απλό στο μυαλό της Υπουργού και τoυ Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας.


Το Υπ. Εργασίας έχει αποτύχει να λύσει τα προβλήματα χρηματοδότησης αυτών των δράσεων. 


Παναγιώτης Σαββίδης - Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

0 views0 comments