Αναστολή θεσμού κάρτας φιλάθλου

Η ομόφωνη πρόθεση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για αναστολή της χρήσης κάρτας φιλάθλου στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια πολιτική απόφαση είναι έτοιμη να καταρρεύσει υπό το βάρος πιέσεων που σχετίζονται ξεκάθαρα με τα έσοδα των ποδοσφαιρικών μας ομάδων.


Ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε εξ αρχής ταχθεί υπέρ της ταυτοποίησης, με στόχο να παταχθεί η ανωνυμία και η ατιμωρησία. Κάτι το οποίο εύκολα μπορεί να συμβεί με τη χρήση της πολιτικής ταυτότητας, αντί με το αχρείαστο μέτρο που προωθήθηκε και ομολογουμένως επέφερε σύγχυση, αχρείαστη ταλαιπωρία και έξοδα στους φιλάθλους παγκύπρια.


Εμμένουμε στην άποψη ότι η ταυτοποίηση στα γήπεδα είναι αναγκαία και ότι μπορεί να γίνεται με την πολιτική ταυτότητα στα πλαίσια του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» που ισχύει σχεδόν σε όλη της Ευρώπη, με διατήρηση αρχείου από τις ομάδες, που θα υποβοηθήσει και τις εμπορικές τους επιδιώξεις, δίδοντας ταυτόχρονα απρόσκοπτη πρόσβαση στην Αστυνομία όπου και όποτε χρειάζεται. Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στην αναστολή ή κατάργηση της ταυτοποίησης στα γήπεδα και ζητούμε από την κυβέρνηση να σταθεί ανάχωμα στο πισωγύρισμα που επιχειρείται.


Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι η απουσία φίλαθλου κοινού από τα γήπεδα επηρεάζει αρνητικά τον αθλητισμό μας. Για να ανατραπεί το φαινόμενο, θα πρέπει να επενδύσουμε στην ποιότητα του θεάματος και των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του προϊόντος που προσφέρεται και των θεσμών που το υπηρετούν, καθώς φυσικά και στην υποδομή/εγκαταστάσεις που θα διευκολύνει τους φιλάθλους να απολαμβάνουν τον αθλητισμό ως ένα σπουδαίο αγαθό που θα προσφέρει ψυχαγωγία, υγιή ενασχόληση και θα παράγει επιτέλους πολιτισμό και κουλτούρα για τη χώρα μας.  


Ανδρέας Θεμιστοκλέους - Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

10 views0 comments