Πολιτική Διαδρομή

Συμμαχία Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δημοκρατικό κίνημα, ανοιχτό στην κοινωνία, που σέβεται τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό. Ενα Κίνημα που θέλει να δώσει δύναμη και ρόλο στους πολίτες, μακριά και έξω από στεγανά και κατεστημένα. Η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά κινείται πέραν και έξω από τα παραδοσιακά ιδεολογικά σχήματα. Τοποθετείται επί όλων των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και όχι μιας ιδεολογίας ή κόμματος. Η Συμμαχία Πολιτών απευθύνεται στους πολίτες που πιστεύουν στην αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας. Που πιστεύουν σε μια λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και θα οδηγεί σε μια πατρίδα ελεύθερη, όπου θα γίνονται σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις, αλλά και στους πολίτες που επιθυμούν τη διατήρηση της Κρατικής μας ανεξαρτησίας και την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στο νησί.

η πολιτική μας ιστορία

Συμμαχία Πολιτών
Συμμαχία Πολιτών

Ίδρυση της Συμμαχίας Πολιτών

2013

Η Συμμαχία Πολιτών είναι δημιούργημα των πολιτών και δεν αποτελεί ακόμα ένα ιδεολογικό κόμμα. Είναι ένα κοινωνικό κίνημα με πλουραλιστικό χαρακτήρα, ανοιχτό στην κοινωνία και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας.

28 Απριλίου

22 Μαϊου

Συμμετοχή στις Βουλευτικές Εκλογές

2016

Η Συμμαχία Πολιτών εξασφάλισε την είσοδο της στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 3 έδρες με ποσοστό 6,01%. Οι τρεις Βουλευτές είναι οι Γιώργος Λιλλήκας (Λευκωσία), Παύλος Μυλωνάς (Λεμεσός) και Άννα Θεολόγου (Αμμόχωστος)

2014

Συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Η Συμμαχία Πολιτών στην πρώτη της εκλογική αναμέτρηση εξασφάλισε το 6,78% των ψήφων χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

25 Μαϊου

2016

Συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές

Με τη στήριξη της Συμμαχίας Πολιτών έχουν εκλεγεί οι ακόλουθοι Δημάρχοι: Κώστας Πέτρου (Αγ. Δομέτιος), Χαράλαμπος Πετρίδης (Αγλαντζιά), Ελένη Χατζημιχαήλ (Ακανθού), Νεόφυτος Παπαλαζάρου (Γέρι), Μιχάλης Παυλίδης (Γεροσκήπου), Άντρος Καραγιάννης (Δερύνεια), Κύπρος Ανδρονίκου (Δρομολαξιά-Μενεού), Χαριτίνη (Ρίτα) Ελισσαίου Κωμοδίκη (Κερύνεια), Φωτούλα Χατζήπαπα (Λακατάμια), Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Λευκωσία), Μάριος Αρμένης (Λιβάδια), Ανδρέας Καουρής (Λύση), Μαρίνος Λάμπρου (Πέγεια), Ανδρέας Παπαχαραλάμπους (Στρόβολος), Σταύρος Μιχαήλ (Τσέρι)

Η Συμμαχία Πολιτών εξασφάλισε 5 Δημοτικούς Συμβούλους: Νίκη Παντελίδου (Λεμεσός), Κώστας Σωφρονίου (Στρόβολος), Μιχάλης Μάλλας (Λάρνακα), Δημήτρης Χατζησάββας (Αγλαντζιά), Ανδρέας Μιχαήλ (Λατσιά).

18 Δεκεμβρίου

2017

​Δίνουμε στο Δεσμεύομαι τη χαμένη του αξία

5 Μαϊου

Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε περήφανοι γιατί μέσα σε ένα χρόνο προωθήσαμε στη Βουλή  σωρεία Προτάσεων Νόμου πέραν από τις 10 Προτάσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί.

 

Πρόκειται για καινοτόμες Προτάσεις που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τους προς το Κράτος, τους θεσμούς και τους πολιτειακούς αξιωματούχους.

2017

14 Μαϊου

Εξαγγελία υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές Εκλογές το 2018.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚHΡYΞΗ

2018

Μαϊος

Η Συμμαχία Πολιτών αγωνίζεται για μια Κύπρο πραγματικά ελεύθερη, πρότυπο σύγχρονου κράτους δικαίου που θα λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία, θα αναγνωρίζει ενεργό ρόλο στον πολίτη, θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα όνειρα του.

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία, η προάσπιση και ενίσχυση της, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

26 Μαϊου

Κοινό ψηφοδέλτιο Συμμαχίας Πολιτώνμε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών με στόχο την εξασφάλιση έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι υποψήφιοι της συνεργασίας είναι οι Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη και Δώρος Χριστοδουλίδης.

"Χρόνια σκλαβκιές ατέλειωτες,
τον πάτσον τζιαί τον κλώτσον τους,
μα εμείς τζιαμέ, ελιές τζιαί τερατσιές
πάνω στον ρότσον τους"
 
                                    Κώστας Μόντης
{
}