Ποιοι Είμαστε

Πρόεδρος

Γιώργος Λιλλήκας

Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1960 στην Παναγιά της Πάφου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λυών και παράλληλα απέκτησε το Δίπλωμα Ειδικών Σπουδών για τον Αραβικό Κόσμο από το Κέντρο Μελετών Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα με την  προετοιμασία  της διδακτορικής του διατριβής συμμετείχε στο Ερευνητικό Κέντρο Ιστορικής Πολιτειολογίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.  Το 1988, διορίστηκε Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου Γιώργου Βασιλείου, ενώ το 1989 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Νέας Γενιάς.  Το 1996 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας του ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, και επανεξελέγη το 2001.

Μετά την εκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2003, διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου και το 2006 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. Πρωτοστάτησε στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν το 2004. Τον Ιούλιο του 2007, μετά την εξαγγελία της  υποψηφιότητας Χριστόφια, παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Στις προεδρικές εκλογές του 2013 κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος λαμβάνοντας το 25% των ψήφων. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Συμμαχίας Πολιτών. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου 2016 εξελέγη Βουλευτής της περιφέρειας Λευκωσίας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Αντιπρόεδρος

Αχιλλέας Μαλαχουρίδης

Ο Αχιλλέας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1971 στην Αλάμπρα. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και έπειτα ασχολήθηκε με την εφαρμογή της σύγχρονης  τεχνολογίας  στο σχεδιασμό επίπλων και ξύλινων κατασκευών.

Από το 1993 εντάχθηκε στον επαγγελματικό συνδικαλισμό μέχρι το 2017 όπου ασχολήθηκε με τον κλάδο των κυβερνητικών ωρομίσθιων υπαλλήλων, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και άλλους τομείς.

 

Είναι Κοινοτάρχης της κοινότητας Αλάμπρα από το 2006 όπου εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και πέτυχε εκ νέου εκλογή το 2011 και το 2016. Είναι μέλος της Επαρχιακής Ένωσης Κοινοτήτων.

 

Το 2017 ανέλαβε Κεντρικός Οργανωτικός της Συμμαχίας Πολιτών και το 2018 ως επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Πολίτη στη Συμμαχία Πολιτών.

 

Είναι νυμφευμένος και πατέρας 2 παιδιών.

Αντιπρόεδρος

Λένος Σκιτίνης

Ο Λένος γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1958 στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας.  

Τα πρώτα του χρονιά μαθήτευσε στο δημοτικό του χωριού και έπειτα στο γυμνάσιο και λύκειο στην Αμμόχωστο μέχρι το 1974 όπου έγινε η εισβολή και ο ίδιος φοιτούσε στην δευτέρα λυκείου. Ολοκλήρωσε το λύκειο στην Λάρνακα το 1974.

Κατά την εισβολή ο Λένος παρέμεινε εγκλωβισμένος και αιχμάλωτος του τουρκικού στρατού μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 1974.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανικός στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του εξάσκησε το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου – μηχανικού (1981 – 1993). Έκτοτε μέχρι και σήμερα εργάζεται στο τελωνείο Λευκωσίας – Λάρνακας.

Είναι πατέρας 5 παιδιών.  

Αντιπρόεδρος

Ντίνος Χριστοδουλίδης

Ο Ντίνος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 8/8/1963 με ρίζες από Κερύνεια και Αμμόχωστο.

Σπούδασε χορό στην Ελλάδα και στη Ρωσία, γραφικές τέχνες στη Κύπρο όπως και φωτογραφία. Συνεργάστηκε με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς σαν χορογράφος και χορευτής για περίπου 30 χρόνια όπως και με όλα σχεδόν τα θέατρα του τόπου μας. Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Είναι πατέρας 3 παιδιών και ενεργός πολίτης από την ηλικία των 14 του χρόνων.

Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Δημητριάδης

Ο Δημήτριος γεννήθηκε το 1947 στο χωριό Λυσός της επαρχίας Πάφου. Αποφοίτησε το 1965 από το Ελληνικό Κολλέγιο Πάφο. Έπειτα υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Εθνική Φρουρά. Το Μάιο του 1968 διορίστηκε στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών. Σταδιακά ανέβηκε στις πιο ψηλές βαθμίδες της ιεραρχίας. Το 2000 αφυπηρέτησε πρόωρα και έκτοτε εργάζεται ως Λογιστής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Τμ. Ταχυδρομικών Υπηρεσιών φοίτησε στο Κολλέγιο Φίλιπς στη Λευκωσία (1984-1987), απ’ όπου έλαβε Δίπλωμα για εμπορικές σπουδές. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Στέρλιγκ Σκωτίας και το 1988 έλαβε το Μάστερ (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στη Διοίκηση Προσωπικού.

Το 1990 πήρε πτυχίο (Diploma) στο Μάρκετινγκ από το Chartered Institute of Marketing Αγγλίας. Κατέχει επίσης τον Τίτλο του Chartered Marketer.

Έχει αρθρογραφήσει στον κυπριακό τύπο και ακαδημαϊκά περιοδικά.

 

Είναι πατέρας τριών παιδιών.

Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου

Γεωργία Αντώνιου

Η Γεωργία  γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1979. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon II και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό (Master of Arts) στις Διεθνείς Σχέσεις απο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, απ´όπου αποφοίτησε με άριστα. Εδώ και 15 χρόνια υπηρετεί τον τομέα της εκπαίδευσης στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας.

 

Με την πολιτική ασχολείται απο το 2013 αρθρογραφώντας σε εφημερίδες για θέματα διεθνής πολιτικής και για το Κυπριακό. Το 2016 κατήλθε ως υποψήφια βουλευτής με την Συμμαχία Πολιτών και έκτοτε, έχει ως μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου ενεργό ρόλο στα κοινά και παρουσία στα συνέδρια του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP) του οποίου η Συμμαχία Πολιτών είναι μέλος. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται κυρίως στην προώθηση του πολιτισμού, της γλώσσας αλλά και της πολιτικής ιστορίας, ως αναπόσπαστα στοιχεία της παιδείας και της πνευματικής καλλιέργειας που ωφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Πρόεδρος Συμμαχίας Γυναικών

Ρένα Γιαβάση

Η Ρένα γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία. Είναι κάτοικος Αγλαντζιάς με καταγωγή από την κατεχόμενη κωμόπολη Λύση. Είναι έγγαμη και μητέρα δυο αγοριών. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Δασουπόλεως. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δούλεψε επί σειρά ετών στη δημοσιογραφία ενώ το 2012 εργάστηκε στην επικοινωνιακή ομάδα της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Λιλλήκα.

Με την ίδρυση της Συμμαχίας Πολιτών ανέλαβε τη θέση της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου και από τον Νοέμβριο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών.

Πρόεδρος Συμμαχίας Νέων

Ανδρέας Ανδρέου

Ο Ανδρέας γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 2/8/85, παιδί προσφύγων, η μητέρα του Άνδρη από το Κάρμι της Κερύνειας και ο πατέρας του Μάριος από τη Βώνη Μεσαορίας. Μεγάλωσε στο προσφυγικό συνοικισμό του Αγίου Μάμα στην Λακατάμια.

Με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας στο μηχανοκίνητο πεζικό μετάβηκε στην Αθήνα το 2005 όπου σπούδασε στο Τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκεί είχε την τριβή με τα κοινά ως μέλος φοιτητικής παράταξης και ακολούθως εκλέχθηκε ως πρόεδρος του Αθλητικού Πρωταθλήματος Κύπριων που ζουν στην Αθήνα για 3 συνεχή έτη.

Το 2010 με την επιστροφή του εργαζόταν σε εργοληπτική εταιρεία μαζί με τον πατέρα του για 6 χρόνια ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μεταπτυχιακά προγράμματα, πρώτα στο CIIM με τίτλο σπουδών Human Resource και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τίτλο σπουδών ΜΒΑ.

Από το 2016 με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών εργάζεται ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος.Είναι παντρεμένος με την Κούλλα Χριστοφόρου νηπιαγωγό από την Λεμεσό και διάμενουν στην Λακατάμια τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο Ανδρέας είναι έφορος στο τμήμα φουτσαλ της ομάδας του τα τελευταία 2 χρόνια και τον ελευθερο του χρόνου ασχολείται με τον αθλητισμό γυμναστική καθώς και διάφορες δραστηριότητες στη φύση.

Τα τελευταία 5 χρόνια είναι μέλος στο Κίνημα της Συμμαχίας Πολιτών όπου κατήλθε και υποψήφιος του κινήματος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Το Δεκέμβριο του 2019 εκλέχθηκε ως πρόεδρος  Νεολαίας στη Συμμαχία Πολιτών. 

Πρόεδρος Ε.Σ. Λευκωσίας

Λάκης Ζάγανος

Ο Λάκης γεννήθηκε στις 22/10/1967 και είναι μόνιμος κάτοικος Παλαιχωρίου. Είναι το τελευταίο παιδί δεκαμελούς οικογένειας.

Φοίτησε στο λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού. Εκτός από την Ελληνική γλώσσα, μιλά αγγλικά και διδάσκεται την Τουρκική.

Διεκπεραίωσε την 26μηνη στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός στο Τ.Β.Ο.

Είναι νυμφευμένος με την  με την Μαρία Κυριάκου, τουρκολόγο και πατέρας τριών παιδιών.

Διετέλεσε μέλος στο Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Παλαιχωρίου, είναι εκ των ιδρυτών του Κέντρου Νεότητας Παλαιχωρίου και για πολλά χρόνια Πρόεδρος.

Δημιούργησε τη δική του εργοληπτική εταιρεία μέσω της οποίας έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διάφορα έργα.

Πρόεδρος Ε.Σ. Λεμεσού

Γιώργος Ευσταθίου

Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 05/06/1985 και έχει καταγωγή από την πόλη της κατεχόμενης Μόρφου. Μετά την αποφοίτηση σου από το Λανίτειο Λύκειο Ά και μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία σπούδασε Τηλεπικοινωνίες στις Η.Π.Α όπου αποφοίτησε με τον βαθμό 3.42/4.00 (Cum Laude). Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην ασφάλεια δεδομένων και δικτύων. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος πιστοποιητικού ISO27001, του διεθνώς προτύπου για την ασφάλεια πληροφοριών. Είναι επίσης παρατηρητής εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στα θέματα διακυβέρνησης και κινδύνου στον τομέα της πληροφορικής όπως επίσης και στα θέματα διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής.

Ασχολείται με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.

Πρόεδρος Ε.Σ. Λάρνακας

Δώρος Χριστοδουλίδης

Ο Δώρος γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά, πολέμησε στην Αντίσταση και μετέπειτα στον Πενταδάκτυλο κατά τη διάρκεια της Τουρικής εισβολής. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Σέτσιενωφ της Μόσχας με την ειδικότητα του Καρδιολόγου. Βουλευτής με το ΑΚΕΛ για 15 χρόνια (1991-1995, 1996-2001, 2001-2006), Αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από το 1991 μέχρι το 2006 Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπηρέτησε από τις θέσεις του Ευρωπαρατηρητή και του Ευρωβουλευτή. Είναι νυμφευμένος με την Δρ. Ανδρούλα Χριστοδουλίδη με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και τη Βικτώρια.

Πρόεδρος Ε.Σ. Πάφου

Χριστόδουλος Στυλιανίδης

Ο Χριστόδουλος (Λάκης) γεννήθηκε στην Πάφο το 1968. Είναι πατέρας ενός παιδιού και τα τελευταία 12 χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη της Πάφου με την σύντροφο του Άντρη Γέρου. Τελείωσε με άριστα τον κλάδο πρακτικού. Τον τελευταίο χρόνο της στρατιωτικής του θητείας τον συνδύασε με την ομάδα πετόσφαιρας του Παφιακού. Μετέβηκε στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής το 1988 και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Witwatersrandστον κλάδο της Αρχιτεκτονικής. Το 1993 λαμβάνει το πρώτο του πτυχίο, και δυο χρόνια αργότερα συμπληρώνει την διατριβή του λαμβάνοντας το δεύτερο πτυχίο του στην αρχιτεκτονική. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, αρχίζει να εργάζεται στο γραφείο A.A Papageorgiou Αrchitects και αρχίζει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο και εργάζεται στο Johannesburg και Pretoria της Νοτίου Αφρικής με επιτυχημένα έργα. Το 1997 μεταβαίνει στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας στον Δυτικό Καναδά. Ασχολείται με ιδιωτική επιχείρηση και παράλληλα συνάπτει εργασιακές σχέσεις με εταιρεία, η οποία ασχολείται με ανάπτυξη γης. Το 2004 επιστρέφει στην Κύπρο και αμέσως εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Το 2005 δημιουργεί το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο ‘CHRIS STYLIANIDES ARCHITECT’. Συνεργάζεται με Εταιρεία ανάπτυξης γης και συμβουλεύει σε θέματα επίβλεψης και νέων σχεδιασμών έργου, καθώς και καταθέσεις προτάσεων έργων μεγάλης κλίμακας και εμβέλειας.

Πρόεδρος Ε.Σ. Αμμοχώστου

Νίκος Χριστοφή

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Γιαλούσα στις 6/12/1962. Μετά την τουρκική εισβολή έμεινε εγκλωβισμένος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1975. Το 1980 κατατάγηκε στην εθνική φρουρά και υπηρέτησε στις καταδρομές.

Σπούδασε στο ΙΞΕΤ και εργάστηκε στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Παντρεύτηκε την Μαρία από το Λιοπέτρι και απέκτησαν τρία παιδιά. Σπούδασε στο European institute of braking technology, την ABS UK και την ΚΙΒΑ Βελγίου για συστήματα αέρος.

Διετέλεσε πρόεδρος σε συνδέσμους γονέων, είναι γραμματέας του επαρχιακού συντονιστικού συμβουλίου εθελοντισμού Λάρνακας και πρόεδρος του ταμείου αλληλεγγύης, πρόεδρος της ΕΚΕ Κελλιών.

 

Ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2016 στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολίτων. Εκπροσωπεί το Κίνημα στην Παγκύπρια Ένωση Προσφυγών ως Οικονομικός Διαχειριστής και μέλος της Επιτροπής Αναδόμησης των Συνοικισμών. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Τουρκοκυπριακών περιουσίων και από τον Νοέμβριο 2019 Πρόεδρος της Επαρχιακής Αμμοχώστου.

Πρόεδρος Ε.Σ. Κερύνειας

Γιάννης Τσαγγαρίδης

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης