Ποιοι Είμαστε

Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1960 στην Παναγιά της Πάφου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λυών και παράλληλα απέκτησε το Δίπλωμα Ειδικών Σπουδών για τον Αραβικό Κόσμο από το Κέντρο Μελετών Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα με την  προετοιμασία  της διδακτορικής του διατριβής συμμετείχε στο Ερευνητικό Κέντρο Ιστορικής Πολιτειολογίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.  Το 1988, διορίστηκε Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου Γιώργου Βασιλείου, ενώ το 1989 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Νέας Γενιάς.  Το 1996 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας του ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, και επανεξελέγη το 2001.

Μετά την εκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2003, διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου και το 2006 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. Πρωτοστάτησε στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν το 2004. Τον Ιούλιο του 2007, μετά την εξαγγελία της  υποψηφιότητας Χριστόφια, παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Στις προεδρικές εκλογές του 2013 κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος λαμβάνοντας το 25% των ψήφων. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Συμμαχίας Πολιτών. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου 2016 εξελέγη Βουλευτής της περιφέρειας Λευκωσίας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στην Περιστερώνα. Κατοικεί στον Άγιο Αντρέα Λευκωσίας. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Baruch της Νέας Υόρκης. Παντρεμένος με την Μαρία Μαντοβάνη, με δύο αγόρια τον Αντρέα (12) και τον Άρη (8). Εκλεγμένο μέλος της Γραμματείας Συμμαχίας Πολιτών ως Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων. Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας. Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΜΑΖΙ. Διορισμένο μέλος από το Υπουργικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια ως Διευθυντής Πωλήσεων σε Αμερικάνικη εταιρεία πληρωμών με βάση την Κύπρο με περιοχή ευθύνης την Ευρώπη και την Αφρική.

O Γιώργος γεννήθηκε στην Πάφο τον Ιούνιο του 1984 έχοντας καταγωγή από γονείς πρόσφυγες της επαρχίας Αμμοχώστου (Λύση και Βαρώσι). Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στην Πάφο τα τελευταία έξι χρόνια, με τον αδελφό του. Είναι απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Λονδίνου με πτυχίο στις Διπλωματικές Σπουδές και του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ με πτυχίο στην Πολιτική με Ευρωπαϊκές Σπουδές. Οι πτυχιακές του εργασίες έχουν ως θέματα "The Cyprus Political Problem and Turkey’s European Orientation" και "Diplomatic Strategies in Cyprus: A Critical Analysis". Αποφοίτησε από το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ και απολύθηκε το 2004 από την ΕΦ με τον βαθμό του Λοχία.

Ο Αντρέας  είναι Αντιπρόεδρος στο Κίνημα «Συμμαχία Πολιτών». Είναι επικεφαλής των θεματικών ομάδων του Κινήματος, ενώ εκτελεί και χρέη Οικονομικού Διευθυντή. Εστιάζει τη δράση του σε θέματα που αφορούν το Κυπριακό (λόγω και της καταγωγής του), την παιδεία, τον αθλητισμό, εργασιακά θέματα και θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Υποστηρίζει σθεναρά τα θέματα χρηστής διοίκησης, διαφάνειας, αξιοκρατίας και σωστής εταιρικής διακυβέρνησης, τα οποία εφαρμόζει και ως επαγγελματίας στο χώρο του αθλητισμού.   

Είναι 39 ετών και κατάγεται από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Επαγγελματικά ασχολείται με τη διοίκηση και οργάνωση του αθλητισμού. Η ακαδημαϊκή του ειδικότητα είναι στη Διοίκηση Αθλητισμού και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (BSc, MA, MBA-HR) με σπουδές στις Η.Π.Α και την Κύπρο. Στο παρελθόν θήτευσε σε διάφορους αθλητικούς οργανισμούς της Κύπρου, ενώ υπήρξε και μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ως επισκέπτης λέκτορας. Υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε αθλητικές ομοσπονδίες και επαγγελματικός σύμβουλος στη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων. Επιπλέον, θήτευσε ως μέλος επιτροπών στον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Ποδοσφαιρικών Συλλόγων, ενώ πιο παλιά υπήρξε διεθνής καλαθοσφαιριστής με θητεία στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής. 

Είναι νυμφευμένος, με δύο παιδιά και δηλώνει λάτρης της θάλασσας, του αθλητισμού και των ταξιδιών.

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση το Α’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου από το 1968-1974. Στη συνέχεια φοίτησε   στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παραλιμνίου.  Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία το 1980-1982. Ακολούθως ξεκίνησε  τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή στο University of Erlangen στην Γερμανία και στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης  όπου και  πήρε το Πτυχίο της Οδοντιατρικής. Από το 1993 μέχρι και σήμερα διατηρεί  ιδιόκτητη  κλινική στο Παραλίμνι. Είναι παντρεμένος με την κ. Κατερίνα Ιωαννίδου και  έχουν αποκτήσει  τρία παιδιά, την Μαρία  16 ετών, τον Φώτη 13 ετών και τον Χαράλαμπο  8 ετών.

Ο Δημήτρης είναι δικηγόρος καθώς επίσης και ερευνητής/ακαδημαϊκός. Τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα ζητήματα του εταιρικού δικαίου και του δικαίου του διεθνούς φορολογικού συστήματος. Είναι κάτοχος πτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων στην εγκληματολογία, στη νομική και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Αναφορικά με τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής εταιρικού, διεθνούς φορολογικού, και εμπορικού δικαίου καθώς και δικαίου συμβάσεων πολιτικής μηχανικής σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο. Είναι επίσης ερευνητής στο τμήμα νομικής του πανεπιστήμιου του Μάαστριχτ. Έχει κάνει αρκετές διεθνείς δημοσιεύσεις σε θέματα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης της οικονομίας και έχει παρουσιάσει τις απόψεις του σε αρκετά διεθνή συνέδρια

O Ανδρέας γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 16/7/1986. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Απόστολου και της Χριστίνας. Είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας και έχει ακόμη τρεις αδελφούς. Φοίτησε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας από το οποίο αποφοίτησε με γενικό βαθμό 19,9/20. Υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά και μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Μετά την κατάκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου MEng(Master of Engineer) σαν Πολιτικός Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο φοίτησε στο Bristol Business School κατακτώντας το δεύτερο του μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc Business Management).

Εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Σήμερα είναι σύμβουλος Εταιρικής Στρατηγικής και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Διευθυντής του Κυπριακού Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Cyprus Institute of CSR). Είναι Επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου που ιδρύθηκε εις μνήμη της μητέρας του μετά που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο το 2006. Είναι επίσης ενεργό μέλος πολλών άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 05/06/1985 και έχει καταγωγή από την πόλη της κατεχόμενης Μόρφου. Μετά την αποφοίτηση σου από το Λανίτειο Λύκειο Ά και μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία σπούδασε Τηλεπικοινωνίες στις Η.Π.Α όπου αποφοίτησε με τον βαθμό 3.42/4.00 (Cum Laude). Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην ασφάλεια δεδομένων και δικτύων. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος πιστοποιητικού ISO27001, του διεθνώς προτύπου για την ασφάλεια πληροφοριών. Είναι επίσης παρατηρητής εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στα θέματα διακυβέρνησης και κινδύνου στον τομέα της πληροφορικής όπως επίσης και στα θέματα διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής.

Εργάζεται σε κυπριακή επενδυτική εταιρεία και κατά την διάρκεια του ελεύθερου του χρόνου ασχολείται με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.

Ο Γιώργος είναι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης. Ζει και εργάζεται στη Λακατάμεια. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

 

Η συμμετοχή του στα κοινά είναι συνεχής και ενεργή. Έχει διατελέσει μέλος σε αρκετούς Συνδέσμους Γονέων, Συμβούλια Ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς επίσης και στην Ομοσπονδία Γονέων Νηπιαγωγείων Λευκωσίας. Είναι Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Χειριστών Ανυψωτικών Οχημάτων.

Ο Αντώνης γεννήθηκε στη Νότια Αφρική. Είναι κάτοικος Λεμεσού παντρεμένος με την  Έλενα Παναγιώτου. Σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχείων στην Ελβετία και εργάστηκε στον Ξενοδοχειακό κλάδο σε διευθυντικές θέσεις σε Γερμανία , Ελβετία και Κύπρο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόσωπος και ιδιοκτήτης γνωστών εμπορικών σημάτων και εξειδικευμένων τουριστικών επιχειρήσεων εντός ξενοδοχειακών μονάδων. Διετέλεσε κατά το παρελθόν Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Νεάπολης  και Αντιπρόεδρος  του Λυκείου Αγίου Νικολάου και είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων ΚΑ Δημοτικού Μέσα Γειτονιάς και Γενικός Γραμματέας του Καλαθοσφαιρικού Αστέρα Μέσα Γειτονιάς. Είναι εκ των Ιδρυτικών Μελών της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο Δώρος γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά, πολέμησε στην Αντίσταση και μετέπειτα στον Πενταδάκτυλο κατά τη διάρκεια της Τουρικής εισβολής. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Σέτσιενωφ της Μόσχας με την ειδικότητα του Καρδιολόγου. Βουλευτής με το ΑΚΕΛ για 15 χρόνια (1991-1995, 1996-2001, 2001-2006), Αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από το 1991 μέχρι το 2006 Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπηρέτησε από τις θέσεις του Ευρωπαρατηρητή και του Ευρωβουλευτή. Είναι νυμφευμένος με την Δρ. Ανδρούλα Χριστοδουλίδη με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και τη Βικτώρια.

Ο Χριστόδουλος (Λάκης) γεννήθηκε στην Πάφο το 1968. Είναι πατέρας ενός παιδιού και τα τελευταία 12 χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη της Πάφου με την σύντροφο του Άντρη Γέρου. Τελείωσε με άριστα τον κλάδο πρακτικού. Τον τελευταίο χρόνο της στρατιωτικής του θητείας τον συνδύασε με την ομάδα πετόσφαιρας του Παφιακού. Μετέβηκε στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής το 1988 και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Witwatersrandστον κλάδο της Αρχιτεκτονικής. Το 1993 λαμβάνει το πρώτο του πτυχίο, και δυο χρόνια αργότερα συμπληρώνει την διατριβή του λαμβάνοντας το δεύτερο πτυχίο του στην αρχιτεκτονική. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, αρχίζει να εργάζεται στο γραφείο A.A Papageorgiou Αrchitects και αρχίζει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο και εργάζεται στο Johannesburg και Pretoria της Νοτίου Αφρικής με επιτυχημένα έργα. Το 1997 μεταβαίνει στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας στον Δυτικό Καναδά. Ασχολείται με ιδιωτική επιχείρηση και παράλληλα συνάπτει εργασιακές σχέσεις με εταιρεία, η οποία ασχολείται με ανάπτυξη γης. Το 2004 επιστρέφει στην Κύπρο και αμέσως εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Το 2005 δημιουργεί το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο ‘CHRIS STYLIANIDES ARCHITECT’. Συνεργάζεται με Εταιρεία ανάπτυξης γης και συμβουλεύει σε θέματα επίβλεψης και νέων σχεδιασμών έργου, καθώς και καταθέσεις προτάσεων έργων μεγάλης κλίμακας και εμβέλειας.

Η Αννίτα είναι αυτοεργοδοτουμενη στην τουριστική βιομηχανία ενώ στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τα κοινά. Έχει πλούσια και μακροχρόνια δράση από τα παιδικά της χρόνια. Είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Δερύνειας. Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου μέσα από την οποία γνώρισε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός δυσπραγούντων συμπολιτών της. Είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Δερύνειας,  μέλος του Σ.Κ.Ε. Δερύνειας, μέλος της Σχολικής Εφορίας και Τμηματάρχης της Πολιτικής Άμυνας. Έχει σπουδάσει Executive House Keeper στο Cyprus College.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης